zondag 31 maart 2013

Spring at the Zoo Safari Park

Vrolijk Pasen allemaal! Hopelijk luidt voor jullie Pasen het begin van de lente in. Hier is het inmiddels best lekker lente en komt alles in bloei (moeten we binnenkort toch echt terug naar de woestijn...). Als jullie bij de volgende foto nou allemaal heel hard 'lente' denken warmt het misschien wat op...



We begonnen vanochtend natuurlijk met een lekker paasontbijtje en eitjes zoeken. Alhoewel we dachten dat het overal vanwege Pasen wel loeidruk zou zijn, wilden we er toch even uit (dit klinkt misschien nogal decadent gegeven voorgaande en het nu volgende stukje).
De San Diego Zoo is (een van) de grootste dierentuinen ter wereld en bestaat uit twee aparte dierentuinen. De 'traditionele' dierentuin is in Downtown (zie Balboa park in een eerdere post), maar er is ook nog een safari park ten noorden van SD in het plaatsje Escondido. Dit ligt wat meer landinwaarts tussen de uitlopers van de bergen. Sandra had uitgebreid bekeken wat er in deze parken te doen was en het was moeilijk kiezen. Uiteindelijk gaf de vlinder-tentoonstelling die nog een paar dagen te bezichtigen is in het safari park de doorslag. Op naar het Safari Park dus:

Het weer was een beetje druilerig aan de kust en Escondido bleek een prima keuze: tussen de bergen verdwenen de wolken en toen we bij het park aankwamen was het een aangename 25 graden (niet om te pesten: positive mindset...denk lente...). Dit park is groot. Echt groot. We hebben er maar een klein stukje van gezien (het gele pad):


 Wat drukte betreft, viel het reuze mee: Amerikanen vieren Pasen voornamelijk thuis en dus was het eigenlijk erg rustig in het park.
Het park is meer een lang wandelpad waarlangs uitgestrekte verblijven voor de dieren liggen (vandaar, een safaripark). Het onderste deel van het park wordt bewoond door stokstaartjes, gorilla's en een heleboel vogelsoorten (inderdaad, (schone)zus, net Afivauna ;).

Na deze toch wel stevige wandeling waren we wel toe aan even zitten. Een tram-safari was de perfecte pauze om weer even op adem te komen. Zoals boven op de kaart te zien is, bestaat een groot gedeelte van het park (rechts boven) uit een grotde open vlakte ('savanne') waar giraffen, neushoorns en allerlei andere gehoefde dieren los rondlopen. Met de tram rij je om dit gebied heen en kun je de dieren van redelijk dichtbij zien. Uiteraard kun je nog dichterbij komen door een van de 'deluxe' safari's te nemen, maar met een extra prijskaartje tot $140 p.p namen we toch maar de tram. Het uitzicht en de rit waren wel echt fantastisch:


Na de safari was het tijd voor een kleine versnapering en even uitleven in de speeltuin. Toen was het voor San dan eindelijk tijd om de vlinder exhibit op te zoeken. Een aantal andere 'international moms' vonden de tentoonstelling 'awesome'...dus vond San het niet erg om er voor in de rij te staan (en gelukkig viel het met 10 minuten wachten ook echt reuze mee). Kyran en Caia hadden op de website van het park foto's gezien van kindjes met vlinders op hun gezicht en het eerste wat onze schatjes deden toen ze binnen kwamen, was met uitgestrekte handen, armen en benen achter de vlinders aan duiken. Niet echt bevorderlijk voor tere vleugeltjes... Nadat we ze overtuigd hadden dat vlinders sneller op je gingen zitten als je heel stil staat, hadden wij ook even de tijd om rustig om ons heen te kijken (gemeen he...:) ). Uiteindelijk was Kyran helemaal gelukkig toen een 'giant owl' z'n arm als rustplaatsje uitkoos. Hij staat op een heleboel foto's (niet alleen door ons) en hij liep stralend door de voliere met zijn nieuwe vriend op zijn arm (hij moest hardhandig verjaagd worden toen we weer weg wilden gaan ;).


 Al met al weer een heerlijk relaxte dag in Southern California. Groetjes van ons allemaal!


3 opmerkingen:

  1. Fantastisch hele leuke blog weer. Kunnen jullie niet samen een boek schrijven ? dikke kus Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie beleven met elkaar toch geweldig veel dingen. Heerlijk dat er zoveel moois te zien is. En wat worden jullie allemaal lekker gekleurd ! Ziet er toppie uit
    Kus, ander mam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jullie moeten hier straksgr wel afkicken;-). gr jose

    BeantwoordenVerwijderen