zaterdag 20 april 2013

Go, go, Earth Day Ranger!

We love nature en uitstapjes! Zeker hier. En omdat het aankomende maandag Earth Day is (ook nooit geweten hoor...), gingen we op zoek naar een leuke activiteit voor dit weekend. Of nee... eigenlijk was ik op zoek naar een leuke activiteit voor dit weekend en zo kwam ik erachter dat het maandag Earth Day is :) Ook kwam ik erachter dat er hier veel verschillende manieren zijn om Earth Day te 'celebraten'. De grootste festiviteit zal morgen in Balboa Park plaats vinden, maar aangezien dit een redelijk massaal gebeuren is, ging ik op zoek naar een iets kleinere activiteit. Zo kwam ik op de site van de San Diego Wildlife Refuge terecht. De Refuge bestaat uit een aantal prachtige natuurgebieden die huisvesting bieden aan verschillende bedreigde, beschermde en inheemse dier- en plantensoorten. Speciaal voor Earth Day zou er vandaag een hike georganiseerd worden met een echte ranger en een bioloog die dit gebied onder hun toezicht hebben. Ik besloot ranger Lisa te mailen en zo kwam het dat we vandaag bij de Old Steel Bridge afspraken om op een nieuw avontuur te gaan.


Na wat uitleg, wat veiligheidsregels en een aantal leuke raadsels voor de kinderen, liepen we via de brug naar het natuurgebied.


Het was een erg mooie hike. Terwijl bioloog John Martin en Ranger Lisa ons van alle informatie voorzagen over de flora en fauna in dit gebied (don't touch the poison oak!), zocht Ranger Kyran alles op zijn informatiekaart en maakte tekeningen van de dieren die hij zag in zijn zelfgemaakte dierenboekje. 

Caia, die tijdens de tocht helaas een beetje moe en 'grumpy' om onze nek hing, knapte weer helemaal op toen we terug kwamen van de hike en we kennis mochten maken met Boa Rosy, waar ze geen genoeg van konden krijgen. En ook het schilderen van de natuurplaten viel bij Caia erg in de smaak.


Het wild wat we gespot hebben op deze hike (naast Boa Rosy), bleef wederom beperkt tot een aantal prachtige vlinders, vogels en hagedissen, waarvan de hagedissen toch wel het coolst waren....
O, en een aantal opgezette katten bij de kraampjes (ach, toch maar weer beter dat we die niet van dichtbij hebben mogen meemaken). 


Nadat we overladen waren met posters, folders, stickers, kleurboeken en zelfs plantjes en Erik en ik bestempeld waren als Nature-loving-parents (hihiii :) was het weer tijd om naar huis te gaan.
Een fantastische ochtend met deze Earth Day Celebration :)



2 opmerkingen:

  1. Jullie hebben wel een hele lange vakantie.gr josé

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie maken er echt een geweldige tijd van ,herinneringen voor later. Fantastisch en door de leuke blogs beleven wij het een klein beetje mee Dikke kus weer mama

    BeantwoordenVerwijderen