Om daad bij het woord te voegen, had ik speciaal voor deze week 2 vegetarische gerechten uitgezocht: falafel en vegetarische goulash. Voor vanavond stond de eerste op het programma... Nou, eigenlijk voor gisteravond, totdat ik erachter kwam dat de erwten een nacht moesten weken. Toen Erik er achter kwam dat het recept verplaatst was naar vandaag, denk ik dat hij van de schrik maar op de uni. is blijven eten. En achteraf: maar goed ook: de bofkont!
Het recept vond ik online en de verse ingrediƫnten had ik redelijk snel gevonden bij Sprouts, waar ik vrijwel wekelijks mijn boodschappen doe.
Ik had er echt helemaal zin in, dus enthousiast begon ik mijn ui te snijden, mijn peterselie te knippen en mijn bonen te koken.
Nadat de bonen gekookt zijn, moeten deze gemengd worden met de rest van het recept. Dus de bonen erbij en prakken maar..... grmmm, bonen nog wel erg hard.... iets harder kneden.... met de mixer (speciaal vanmiddag geleend).... bonen door de keuken..... GRMBL...... Goed na nog een half uur extra kneden, leek mijn mix eindelijk op de omschreven dikke pasta en kon ik er balletjes van kneden. Gelukkig, dit lukte wel.
Toen de balletjes in de pan. Die begonnen al snel mooi bruin te worden! Maar toen ik een minuut later keek, begonnen mijn mooie balletjes uit elkaar te vallen en na nog een minuut van reddingspogingen waren mijn prachtige falafel-balletjes, falafel-soep, doordrenkt van olie, geworden (echt op de foto ziet het er een stuk beter uit! De rest drijft nog in de pan). Nu zag ik later bij de reacties dat ik niet de enige was met dit probleem.... een schrale troost.
Ach: het bleef vegetarisch, maar ik hoop toch dat mijn goulash van de week iets beter smaakt.
Naast kookexperimenten hebben we ons deze week bezig gehouden met een bezoekje aan een mega-bioscoop, waar ze speciaal voor de zomer kinderfilms laten zien voor slechts $1,-
We hebben theekransjes gehouden in de tuin.
En we waren weer lekker veel in het zwembad te vinden.
We genieten rustig verder!
't was zeker een US recept? Haha... ik vertrouw na een paar mislukkingen ook niet meer zo vaak op allrecipes.com. Ga eerder naar allrecipes.nl, dat komt altijd goed. Better luck next time!! Hier was het gisteren smullen, dat recept zal ik je 's doorspelen. Van onze goede vriend Piet Huysentruyt. (http://www.piethuysentruyt.com) Die stelt nooit teleur...
BeantwoordenVerwijderenxxx L
Idd, US recept... Hoe raad je het?!
BeantwoordenVerwijderenHopen dat Piet betere ideeen heeft ;)
Zal een leuk vegetarisch receptenboek voor je halen staan vast lekkere ideeen in Kus Mama
BeantwoordenVerwijderenEn hoe smaakte .goulash?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes uit almere
Jose
Helaas had ik het fantastische idee om er ook echt vegetarisch vlees door te doen, waar ongeveer een kilo suiker aan toegevoegd was.... Nog niet heel fantastisch dus. Ik wacht met smart op het kookboek van mijn moeder :)
Verwijderen